Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov UWV

SPLOŠNI POGOJI

Pravno obvestilo

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno stranjo upravlja Zobna ordinacija Gregor Vesel, dr. dent. med. Gestrinova ulica 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Postopek nakupa (tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe)

  1. Obisk strani www.veselnasmeh.si/zobni-skrat
  1. Klik na gumb – NAROČI
  1. Preusmeritev na obrazec
  1. Vnos osebnih podatkov (Ime, priimek, naslov, email, telefonska številka)
  1. Vnos količine
  1. Oddano naročilo
  1. Na vaš zahtevek bomo odgovorili s pred-računom, ki ga poravnate z bančnim nakazilom
  1. Po prejemu plačila bomo email naslov, s katerim ste oddali zahtevek dodali za dostop do digitalnih datotek v Google Drive mapi. Datoteke so avtorsko delo, zato je kakršno koli kopiranje le-teh prepovedano.
  1. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije, večinoma so pošiljke dostavljene naslednji delovni dan od dneva odpreme.
  1. Strošek dostave je 3,50€.

Dostava

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Naročila odpošljemo najkasneje v roku 3 delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi in bo dobava daljša od 3 delovnih dni, vas o tem nemudoma obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne bi ustrezal, lahko izdelek odstranimo iz naročilaZa dostavo skrbi Pošta Slovenije, večinoma so pošiljke dostavljene naslednji delovni dan od dneva odpreme.

Cenik poštnine

Strošek dostave je 3,50€.

Cene

Vse cene so izražene v Evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga. Vse cene veljajo v trenutku od oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (pošlje predračun na elektronski naslov naročnika). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca kot za ponudnika.

Vaše naročilo (sklenjena pogodba)

Vaše naročilo hranimo v naši računalniško vodeni evidenci prejetih naročil.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe (vračila)

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči pisno ali preko elektronske pošte, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Vračilo velja za izdelke naročene z odajo spletnega obrazca.

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v  14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči pisno ali preko elektronske pošte, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Vračilo velja za izdelke naročene z odajo spletnega obrazca.

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Zobna ordinacija Gregor Vesel, dr. dent. med. Gestrinova ulica 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se obračunava po ceniku dostavne službe).  Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Da je bil artikel vrnjen v skladu s predpisanim rokom, se šteje, če je bil dostavljen na sedež podjetja ali pa odposlan na sedež podjetja pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to  mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kupcu se vrne kupnina z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo plačilo izvedeno, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

V primeru vračila blaga, prosimo, da si natisnete obrazec za vračilo blaga, ga ustrezno izpolnite, ga  podpišete in nam ga pošljete skupaj z blagom in kopijo računa  po pošti na naslov Zobna ordinacija Gregor Vesel, dr. dent. med. Gestrinova ulica 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas pokličite in pričeli bomo z razreševanjem nastale težave. Mi vam bomo po dogovoru poslali dostavno službo, ki bo prevzela paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter boste izpolnili reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja podjetje Zobna ordinacija Gregor Vesel, dr. dent. med. Gestrinova ulica 2, 1000 Ljubljana, Slovenija (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:Zobna ordinacija Gregor Vesel, dr. dent. med.

Gestrinova ulica 2,

1000 Ljubljana, Slovenija.

SlovenijaDŠ: 94210977 (podjetje ni  zavezanec za DDV)Matična številka: 1232177000Email: [email protected]

Katere osebne podatke obdelujemo

– Osnovni kontaktni podatki (ime in priimek, telefonska številka, e-naslov);– Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

– kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);

– kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;

– obveščanje v primeru spremembe dogovorjenega termina;

– kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave (prejem elektronskih novičk in oglaševanje), pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:– komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;– sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;– tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);– za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

Kako obdelujemo osebne podatke, ki niso del kupnoprodajne pogodbe

Kontaktni obrazec

V kontaktnem obrazcu vas prosimo za vaše ime in elektronski naslov, neobvezno lahko zabeležite tudi svoj elektronski naslov. Z oddajo elektronskega obrazca se strinjate, da navedene podatke uporabimo izključno z namenom identifikacije pošiljatelja in možnosti, da vas kontaktiramo nazaj. Vaše elektronsko sporočilo z navedenimi podatki se bo hranilo na našem strežniku za elektronsko pošto.

Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani

Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). Te vsebine se obnašajo tako, kakor da bi uporabnik obiskal tujo stran neposredno. Te strani neodvisno od spletne strani www.veselnasmeh.si Tuje strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjamo. Vgrajene vsebine na www.veselnasmeh.si izhajajo iz platform kot so YouTube, Instagram,

Newsletter

Ob prijavi na obrazec za prijavo na kreativno podjetniški newsletter se strinjate, da na platformi Mailerlite hranimo vaše podatke:

… za namene pošiljanja prodajnih, vsebinskih in marketinških sporočil. Strinjate se, da te podatke obdelujemo v namene personalizacije teh sporočil in oglaševanja na Facebook ter Instagram platformah. Podatke v skladu z GDPR uporabljamo šele, ko to potrdite v potrditvenem sporočilu, ki ga prejmete po izpolnitvi obrazca. Kot naročnik na newsletter imate pravico do popravkov in izbrisa, pa tudi do vpogleda v podatke, ki jih hranimo. Prav tako imate pravico do ugovora ob obdelavi podatkov za namene avtomatiziranega obveščanja in profiliranja. Kontaktirajte nas na

[email protected] z zadevo “Varstvo podatkov” in urgirali bomo v roku 48 ur.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo ves čas od oddaje naročila na spletni strani.Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).Podatki in v  sporočilih poslanih preko kontaktnega obrazca se hranijo za nedoločen čas.Vaše podatke bomo v evidenci prejemnikov elektronskih novičk hranili za nedoločen čas. Zanje lahko zahtevate popolni izbris.Ostale osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila).

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Zobna ordinacija Gregor Vesel, dr. dent. med. Gestrinova ulica 2, 1000 Ljubljana, Slovenija, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:– da od nas kadarkoli zahtevate:

– pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Zahtevo za izbris iz sistema za newsletter pošljite na [email protected]. Od prejemanja novic se lahko odjavite tudi s klikom “odjavi”, v kolikor prejmete oglasno sporočilo.