ZOBOZDRAVSTVO

USTNA HIGIENA

MOJ ZOBNI ŠKRAT

KOLEKTIV

KONTAKT

BLOG

O Ustnem Wellnessu Vesel

Prvih 7 let po postavitvi ordinacije v okviru Centra za stomatološke raziskave na Inštitutu »Jožef Štrefan« smo sodelovali tudi z zdravstveno zavarovalnico. Zadnjih 30 let pa delujemo kot izključno samoplačniška ordinacija, pri delu s pacienti pa že ves čas stremimo k načelom celostne obravnave. Oseben pristop in temeljit pregled sta naša osnova za nadaljne storitve, s katerimi se trudimo povrniti zdrav, dopadljiv in sproščen nasmeh.

Mladi sodelavci predstavljajo v vsakem delovnem okolju osvežitev duha, idej in medsebojnih odnosov. Naši cenjeni mlajši kolegi zobozdravniki in ustni higieniki prinašajo znanje in nove ideje, in so znotraj naše stroke izjemno radovedni.

Higieničarke Ustnega wellnessa Vesel so tisti nepogrešljivi člen zobozdravniškega tima, s katerimi se pacienti srečate največkrat takoj po prvem zobozdravniškem pregledu, kjer prejmete vse informacije o potrebnem zdravljenju. Ob njihovi pomoči boste prepoznali in hkrati skušali spremeniti tiste dejavnike, ki so do sedaj brez vaše vednosti pomembno vplivali na nastanek parodontalne bolezni in kariesa. Redno druženje z Ustnim higienikom tako postane zaveza vsakogar, ki v Ustnem wellnessu išče zobozdravniško oskrbo. Pri odgovorih ustne biološke medicine se opiramo na lastne dolgoletne izkušnje, izobraževanja doma in v tujini ter naše zunanje sodelavce strokovnjake, s katerimi ustvarjamo verodostojno strokovno jedro. Strokovnjaki posameznih specialističnih področij dentalne medicine (parodontolog, endodont, ortodont, čeljustni in maksilofacialni kirurg) ter bioresonančni terapevt, s pripravljalnimi postopki pomagajo uresničiti zaključne celovite estetsko žvečne storitve. Še posebej želimo izpostaviti sodelovanje z zobotehničnim laboratorijem s katerim ustvarjamo vrhunske zobotehnične izdelke. Naše srčne asistentke predstavljajo nepogrešljivo harmonično vez med vsemi, ki se srečujemo v Ustnem Wellnessu Vesel.

Zahvaljujemo se vam, da ste si vzeli čas za ogled naše spletne strani. Če imate vprašanja, dobrodošli, da nam pišete ali nas pokličite. Veselimo se srečanja z vami.

Gregor Vesel

dr. dent. med.

Za mano je 30 let strokovno vznemirljive in nadvse razburljive zobozdravniške prakse. Močno vplivna zobozdravnika, ki sta v času mojega izobraževanja delovala vsak zase, oba na obrobju akademskih odrskih luči, in izrisala podobo zame idealnega terapevta, sta bila prezgodaj in sredi ustvarjalnega zagona umrli dr. Sašo Hieng, ter v Švici delujoči in jeseni 2012 v visoki starosti preminuli, dr. Božo Repič. Čeprav se nista nikoli srečala, ju je družila visoka etična drža, izjemna predanost detajlom in osebnostni magnetizem, s katerim sta znala odpirati intimne svetove svojih pacientov. Vzornika brez primere za vse, ki smo imeli priložnost okusiti njun zobozdravniški artizem.

S pristopi, kjer je potrebna umirjenost, potrpežljivost, natančnost in fina motorika sem se srečeval že votroštvu, ko sem pomagal maminemu očetu, sicer gradbenemu inženirju, ki mi je pri svojem najljubšem hobiju, urarstvu, dovolil rokovati s svojim orodjem in povečevalno lečo pri delu z urami.V preteklih desetletjih dela v zobozdravstvu sem bil priča velikim spremembam. Bliskovit tehnološki razvoj, ki ga spodbujata tako človeška radovednost, kot tekma med proizvajalci zobozdravniških materialov in tehnologij, nas zobozdravnike nagovarja k stalni menjavi ustaljenih in preizkušenih praks in postopkov. Med stalnimi izobraževanji doma in v tujini, me je na konferenci IAOMT v Orlandu na Floridi, pritegnila biološka ustna medicina. Po dolgoletnih izkušnjah je moja naravnanost pri delu spacienti ves čas enaka; s celostno in biološko obravnavo doseči cilje za dolgoročno in stabilno ustno zdravje.

Sem ljubitelj morja in gora, navdušen nad vsemi vrstami poletnih in zimskih radosti v družbi svoje družine!

Simona Knific Vesel

registrirana diplomirana ustna higieničarka

Dar - slišati in začutiti (drugega) brez besed - je darilo, ki mi ga je podarilo življenje. Z dosedanjimi življenjskimi izkušnjami in raznovrstnimi izobraževanji mi pomaga celostno razumeti tako sebe kot tudi osebe, ki me obiščejo.

Življenje raziskujem na vse možne načine; sem ženska, sem mama dvema prekrasnima otrokoma in žena Gregorju, ki rad podpira vse moje mogoče ali nemogoče ideje. Optimistično naravnanost in moč v sebi plemenitim z raziskovanjem narave in potovanji. Rada pišem, sem radovedna raziskovalka in ustvarjalka. Neizmerno uživam v plesu, ki skozi gib vedno znova poboža moje čutenje.

Po srednješolski strokovni izobrazbi sem zobni tehnik in diplomantka s posebnim priznanjem za študijski uspeh prve generacije študentov (2003), zasebne šole za ustne higienike Skaldens, katere direktor, ustanovitelj in pobudnik, je prof.dr. Uroš Skalerič, pokojni predstojnik oddelka za ustne bolezni in parodontologijo ter dolgoletni direktor Stomatološke klinike v Ljubljani.

Kot varuhinja ustnega zdravja, ustna higieničarka, delujem več kot 18 let. Skupaj z možem Gregorjem predstavljava srce Ustnega wellnessa Vesel, kjer v sodelovanju z našimi nepogrešljivimi asistentkami in zunanjimi sodelavci, ustvarjamo plodno in sproščeno, že več kot 30 let. Skozi mene se rojeva in razvija zgodba zobnega škrata Svetlina, ki je pomemben družbeni doprinos v preventivi ustne medicine. Zobni škrat Svetlin je nepogrešljivi ambasador ustne preventive, poln modrosti in znanj o ustnem zdravju, ki jih otrokom, staršem, starim staršem in drugim vzgojiteljem prikazuje na enostavnen in sproščen način v poučnih avdio - video zgodbah. Poglobljeno se ukvarjam z naravno miofunkcionalno podporo pri razvoju obraznega dela glave otroka in mladostnika ter sem kraniosakralna terapevtka, certificirana na področju kraniosakralne resonance. Ukvarjam se z odkrivanjem in zdravljenjem parodontalne bolezni, ki je poleg težav z obzobnimi tkivi, tudi kronična sistemska okužba, ki vpliva na oddaljene organske sisteme in s tem na celotno telesno zdravje. Poleg novih strokovnih spoznanj in dognanj znanosti uradne medicine, s svoje delo vključujem pomembna stara znanja in prakse tradicionalnih medicin, ki zahtevajo poglobljeno obravnavo sočloveka in njegovega psihofizičnega stanja. Z združevanjem vseh medicin, občudujem moč samozdravljenja in z različnimi pristopi ter ciljem dolgoročnega in stabilnega ustnega zdravja, do otrok in odraslih pristopam na telesu prijazen način.

Najbolj me radosti, ko me obiščejo stranke, ki želijo poskrbeti in ohranjati svoje ustno in splošno zdravje, takrat ko je to še zdravo. Filozofija sodobne zobozdravstvene prakse pravi; da je najbolje, da je pacient, ki vstopi v ambulanto, zdrav. Vesela sem srečanja z družinami, saj skupaj z našim poslanstvom »za zdrav in sproščen družinski nasmeh« in projektom Svetlin - moj zobni škrat udejanjamo sodoben pristop varuha ustnega zdravja.

Urša Ferenčak

glavna zobna asistentka

Vabilu Simone in Gregorja, ki sta me kot ustvarjalca Ustnega wellnessa Vesel povabila na razgovor, sem se odzvala bolj iz radovednosti. Dan je bil moja življenjska prelomnica, ki mi je omogočila uresničitev otroških sanj – pomagati ljudem - in priložnost, da povežem svoje znanje zobne tehnike, komunikacijskih vrlin in življenja samega.

Otroške sanje se ne uresničijo vedno. Meni so se. Zato hvaležno črpam in ustvarjam iz tiste otroške radoživosti, ki v nas nikoli ne bi smela izginiti. Naši otroci so moji in vaši učitelji. Naučijo nas potrpežljivosti in iskrenosti, vztrajnosti ter pozitivnosti. V nas z iskrivostjo obudijo marsikatero pozabljeno vrlino. Tista prava Urša je nastala zaradi njihove modrosti in tistega, kar čutim v srcu. In ta, prava Urša, vsak dan znova začini z lepimi in zdravimi nasmehi naših pacientov.

Dodatna nagrada je skrbno zbrano dragoceno znanje, ki ga nesebično podarjata Gregor in Simona, naše poslanstvo in delo, ki ga opravljamo, vseh nas, ki smo spoštljivi do življenja in vseh vas, ki dnevno prihajate v našo ordinacijo.

Naša ordinacija je Ordinacija z veliko začetnico. Natančnost in predanost sta le delček, ki sestavljata celoto. Vsak dan preživet v delovnem okolju, me posebej oblikuje in potrjuje mojo vizijo - nismo samo tisti, ki pomagamo, temveč smo tudi tisti, ki dihamo in živimo, da delamo dobro. Hvala Gregorju in Simoni, da uresničujeta vizijo ordinacije, ki je postala čudovita zgodba celostnega pristopa k ljudem in njihovim težavam. Hvaležna sem, da sem lahko del te celote, hvaležna, da lahko uresničujemo svoje (žal, danes še vedno) redko poslanstvo.

Ravno to redkost ljudje potrebujemo, jo iščemo in toplo pozdravljamo. In pozabljamo, da je to včasih samo prijazna beseda osebi, ki ji stopimo naproti.

Anja Vukčević Kurinčič

dr. dent. med.

Kot mladi zobozdravnici mi veliko pomeni, da sem že na začetku karierne poti spoznala ekipo Ustnega wellnessa Vesel. Biti del ekipe, ki mi ponuja strokovno mentorstvo, me navdihuje in človeka postavi v središče pozornosti, mi omogoča tako strokovno kot osebno rast. Trudim se izkoristiti vsako priložnost za strokovno izpopolnjevanje in se iz vsake izkušnje čim več naučiti.

Ker iskreno verjamem, da na mladih svet stoji, k našim najmlajšim obiskovalcem pristopam z veliko ljubezni in potrpežljivosti. Želim si , da bi tudi oni videli, kako je čudežen ta naš svet.

Kot varuhinja ustnega zdravja si prizadevam, da se vsak obisk zaključi z vašim zdravim in iskrenim nasmehom.

Barbara Budja

zobna asistentka

Naša skupna zgodba se je začela, ko sem se odzvala Simoninemu povabilu na pogovor v ordinacijo. Tako je kmalu napočil čas našega srečanja. Že ob prvem vstopu v ordinacijo sem začutila sproščeno vzdušje in povezanost tima. Potiho sem si zaželela, da postanem del njihove zgodbe.

Kot mala deklica sem rada ustvarjala z mnogimi materiali ter razvijala ročne spretnosti in le kdo bi vedel, da me bo to pripeljalo do poklica zobotehnika. Ker pa sem kasneje spoznala, da me zelo veseli delo z ljudmi, nadaljujem izobraževanje za laboratorijskega zobnega protetika, hkrati pa sem postala še zobna asistentka. To delo me je prevzelo, saj ni lepšega kot vesel in zdrav nasmeh pacienta, ki ti zaupa in tako premaga tudi svoje morebitne strahove. Še posebej pa se razveselim, ko nas obiščejo otroci, katere skupaj s zobnim škratom Svetlinom popeljemo skozi razvoj zobkov vse do ustnega zdravja.

Všeč mi je, ker v Ustnem wellnessu Vesel vedno celovito pristopimo do oskrbe pacienta. Tako doktor Gregor skrbi za zdrave zobe, ustna higieničarka Simona za zdrava obzobna tkiva in asistentka Urša za vedno dobro vzdušje, jaz pa se ob vsem tem rada učim in z svojo umirjenostjo in natančnostjo prispevam v skupno dobro.

Široko bogato znanje doktorja Gregorja in Simone o ustnem in splošnem zdravju ter njune izkušnje v življenju samem, oblikujeta temelje Ustnega wellnessa Vesel. Ker se zavedam da je znanje zaklad, ki nam ga nihče ne more vzeti, ga dopolnjujem iz vsakega pogovora tako s pacienti kot z doktor Gregorjem, Simono in Uršo. Zato sem še posebej hvaležna za priložnost, da sem lahko del tima. V današnjem svetu se namreč naše življenje vrti hitro, zato je pomembno da ga v največji meri izkoristimo in se počutimo zadovoljne. Tako čas v Ustnem wellnessu Vesel t eče umirjeno in polno pozitivne energije, katera se pretaka iz vas na nas in obratno. Skrb za zdravje, strokovnost, dobro počutje pri zobozdravniku, zdravje celotne družine, neprestano učenje in inovativnost je le nekaj malenkosti, ki oblikujejo Ustni wellness Vesel, skupaj z Vami, našimi obiskovalci.