ZOBOZDRAVSTVO

USTNA HIGIENA

ZOBNI ŠKRATEK

KOLEKTIV

KONTAKT

BLOG

Pomemben del priprav za prihod vašega novorojenčka

Skrb za ustrezno ustno higieno je najboljši in hkrati najcenejši način preprečevanja vnetja obzobnih tkiv. Redni obiski pri zobozdravniku in ustnemu higieniku predstavljajo pomemben del starševske priprave na novorojenčka.

Zato toplo vabimo vse bodoče mamice, nosečnice, mlade mamice, vsekakor pa tudi očete saj sta podpora in kasneje zgled malčku zelo pomembna, da obiščete ustnega higienika in zobozdravnika.

Pri pregledu lahko skupaj ugotovimo morebitno prizadetost obzobnih tkiv, ki lahko neugodno vpliva na neplodnost, potek nosečnosti in način poroda, kasneje pa na neželjen prenos starševe mikrobiote v dojenčkova usta.

Ustni higieniki z natančnim kliničnim pregledom in zapisom določenih parametrov ugotovimo prizadeta obzobna tkiva, ki lahko kasneje, ko je možen neželjen prenos vaše mikrobiote v dojenčkova in otrokova usta, obremenjuje in slabi njegov imunski odziv. Naučimo vas uporabljati varovalne ukrepe doma, ki zmanjšajo možnost prenosa na novorojenčka.

Z navodili, prikazom in izbiro ustreznih pripomočkov za domačo ustno higieno se naučite temeljito in redno odstranjevati zobne obloge. S tem pridobite tudi dragocena znanja za obdobje starševstva.

(Po)skrbite za zdrave dlesni!

V želji za zdrav razvoj vašega otroka prijazno vabljeni, da nas pokličete.

041 605 530