+ Beljenje zob

ZOBOZDRAVSTVO

USTNA HIGIENA

ZOBNI ŠKRATEK

KOLEKTIV

KONTAKT

BLOG

NAŠA FILOZOFIJA V
ODNOSU DO BELJENJA ZOB

Ideja o »beljenju zob« je v zadnjih dvajsetih letih močno preplavila Evropo in ostali svet, prihaja pa iz ZDA v želji, da bi svetlejši zobje izžarevali bolj zdrav in privlačen videz posameznika.

Prepričani smo, da večina tistih, ki si zobe želijo »pobeliti«, niso seznanjeni z neprijetnimi stranskimi učinki - najpogosteje omenjena preobčutljivost zob, in dejstvom, da bo potrebno svetlost zob vzdrževati s ponovnimi beljenji.
Ker dolgoročni učinki belilnih sredstev na naše zdravje niso docela znani, smo zagovorniki naravne barve zdravih in strokovno očiščenih zob z zdravimi obzobnimi tkivi.

Naša koža, lasje in oči imajo svojo naravno barvo. V skladu s tem prepuščamo tudi zobe barvni igri narave, ki je po našem mnenju estetski presežek, zato ga ni potrebno spreminjati z belili.

Zagovarjamo beljenje zob v izjemnih primerih (zabarvanje zob zaradi različnih zdravil in potemnjenih posameznih zob po endodontskem posegu – avitalni zobje), ki ga po tehtni presoji in pod nadzorom izvedemo v naši ordinaciji.