ZOBOZDRAVSTVO

USTNA HIGIENA

ZOBNI ŠKRATEK

KOLEKTIV

KONTAKT

BLOG

E-knjižica ustnega zdravja VESEL NASMEH

PRENESI SVOJO!

V tokratni izdaji boste lahko pobližje spoznali našo srčno ekipo in si prebrali 7 koristnih zobozdravstvenih namigov. Srečali se boste z našim Zobnim škratom Svetlinom, njegovimi zakladi in sijajnim receptom. Nismo pa pozabili niti na koristne napotke za vaše ustno zdravje!

7 ZOBOZDRAVSTVENIH NAMIGOV

Vsak potrebuje izbranega zobozdravnika. Z njim vzpostavite odkrit človeški odnos in mu zaupajte. Ste vedeli, da ga skoraj polovica Slovencev zaradi slabih izkušenj v preteklosti in strahu pred posegi nima? Kako pogosto moramo obiskati ustnega higienika? Na vse to in še več smo za vas odgovorili v rubriki nasvetov.

SIJAJNI IN ZDRAVI RECEPTI

Nismo pozabili niti na slastne, sijajne in zdrave recepte! Skozi zgodbico vam bo recept zaupal Zobni škrat Svetlin, mnogo odličnih receptov pa si lahko ogledate tudi na naši strani o prehrani.

KATERO ZOBNO
ŠČETKO UPORABITI

Včasih je obstajalo več različnih trdot zobnih ščetk: zelo mehke, mehke, srednje trde in trde zobne ščetke. Danes so na tržišču večinoma le še mehke oz. zelo mehke zobne ščetke. Njihova prednost je, da učinkovito očistijo zobe brez poškodb trdih zobnih tkiv in/ali mehkih obzobnih tkiv, ki imajo za posledico umik dlesni ter razgaljene in kariesu izpostavljene zobne vratove.

… IN ŠE MNOGO DRUGEGA

Kar 30 strani sproščenega in zanimivega branja je pred vami; med drugim boste izvedeli več o sodelovanju Ustnega wellnessa Vesel s spletno šolo za starše Veva, prebrali si boste lahko velik intervju s Simono Knific Vesel, pripravili smo tudi širok pregled dela ustnega higienika, svojo osebno plat pa je predstavil tudi Gregor Vesel, dr.dent.med.